donderdag 4 april 2013

KO LIPE


30 MAART - 2 APRIL 2013
Ko Lipe ligt is 1 van de vele eilanden van het zeereservaat Ko Tarutao en is het meest zuidelijke eiland van Thailand. We vinden overnachting in een leuke bamboehut op het strand, met zicht op zee. Het is een klein eiland en makem mooie wandelingen van het ene strand naar het andere. Het eiland wordt door verscheidene paden doorsneden. Wij geven de voorkeur aan  wandelingen langs  de witte zandstranden, met als welgekomen afwisseling een plons in het kristalheldere water van de zee. ZALIG...Het seizoen loopt hier op zijn einde.


Wij zijn blij want het schijnt dat het hier dan erg druk kan zijn. We trakteren onszelf nog maar eens op een snorkeldag. We krijgen er niet genoeg van. Het is erg rustgevend om te dobberen op en te zwemmen in de zee. Dit zeereservaat heeft de status van werelderfgoed van de Unesco. We worden beloond met een kleurrijk schouwspel van vele grote vissen en prachtige koralen. Grote anemonen waar Nemo en zijn familie vrolijk in en uit zwemmen. Het ziet zwart van de zee-egels op de bodem, reuze-zeesterren, reuzenschelpen,....we kunnen 8 a 10 m diep kijken, zo helder is het water. De vele eilandjes 



hebben fijne, witte zandstranden met uitzondering van Ko Hin Ngan waar alleen maar prachtige keien liggen. Het is een traditie om er steenmannetjes te maken voor geluk in het leven. Op het apeneiland gaan we niet aan wal, omdat een grote apenkolonie ons op staat te wachten. Jammer dat sommige Thai, die zaakjes uitbaten, nogal inhalig zijn. Alles is opmerkelijk duurder. We vertoeven het meest in de prachtige natuuur zodat we daar weinig last van hebben. Ko Lipe is het ideale eiland om onze boeiende reis af te ronden. We nemen onze tijd om de klik naar huis te maken!!!



We hebben er fijne witte zandstranden met uitzondering van Ko Hin Ngam waar alleen maar prachtige keien liggen. Het is een traditie om daar een steenmannetje te maken voor geluk in het leven. Op het apeneiland gaan we niet aan wal want een grote apenkolonie staat ons op te wachten. Niet de meest liefhebbende snoetjes...Het eiland straalt veel rust uit. Jammer dat sommige Thai die zaakjes uitbaten op het eiland nogal inhalig zijn. Alles is ook opmerkelijk duurder. Wij vertoeven meestal in de natuur en hebben hier weinig last van. Ko Lipe is het ideale eiland om onze boeiende reis af te ronden. We nemen er onze tiid om de klik te maken.                          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten