woensdag 7 november 2012

KINPUN

 4 nov- 7 nov
We vertrekken met de taxi vanuit motherland 2, richting busstation. Vandaag alleen maar tegendraadse werking van mijn maag en darmen. Dit betekent een zeer grote opruimdag (van binnen naar buiten) en een zeeeeeer lastige busrit naar Kimpun. We kiezen voor Pann Myo Thu guesthouse. Ik duik mijn bed in en Filip verkent de omgeving. Goed dat we de dag nadien weer samen en gezond kunnen rond zwerven. en verkennen. Er is hier een leuke sfeer en we ontmoeten alleen maar lieve mensen. We eten onderweg iets lokaals en het smaakt heerlijk. Typisch meubilair hier....een Fran tafel en bijhorende stoeltjes. We laten het hoogtepunt van Kimpun niet aan ons voorbijgaan. Dit is de Gouden Rots.We laten ons met een truck naar boven rijden en klimmen dan nog met onze eigenste stappers een uur naar boven in het oerwoud. het is wonderbaarlijk hoe die grote rots balanceert op een punt van niets. Het schijnt dat er een haar van Buddha in die rots zit????  Dus normaal dat dit hier een pelgrimsoord is. Alle mannen
kunnen hier een plakje goud kleven voor het goede Buddha doel. Minstens even belangrijk is voor ons de terugweg door het woud te voet afleggen. Een stevige zweettocht van 4 uur dalen. Niet te beschrijven (dus ik begin er niet aan) wat we zien, voelen....wie we ontmoeten. We stappen van het ene dorp naar het andere en we worden voortdurend begroet met ming guh la ba. Een echte aanrader voor wie ooit in de omgeving komt.We willen  geen pezen  kneuzen  en het is haasten op het einde. Om 18u is het hier donker en aangezien er hier geen electriciteit is
betekent donker niets meer zien. Birma voelt zeer goed aan voor ons. Jammer dat de verplaatsonkosten hoog liggen. Een hap in ons backpackersbudget. Best dat het eten hier zeer goedkoop en lekker is. We stellen ons wel de vraag of dit op termijn wel allemaal haalbaar zal blijven? Lonely Planet prijzen van november 2011 kloppen niets meer, prijzen zijn verdubbeld. Geen getreur, we vliegen morgen naar het noorden en daar is het niet zo duur en zijn er meer mogelijkheden om je lokaal te verplaatsen (zeggen ze???)

       

5 opmerkingen:

  1. Hey lucky people !
    Mooie verhalen en foto's, merci dat we een beetje mogen meegenieten van jullie avonturen.
    Under lijveke goe soigneren want tmoe nog een endeke meegoan hé ;)
    Lieve warme kleurige herfstgroetjes uit Kuurne,
    Christelle en Bart

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo blogspotvolgers,
    Omtrent de aardbeving in het noorden van myanmar.Vrijdag kreeg ik een mail van mama,ze stonden op het punt om een driedaagse trekking aan te vangen in de bergen in de buurt van hsipaw. Dit is ongeveer 200km van het epicentrum van de aardbeving. Ze zijn waarschijnlijk wat door elkaar geschud maar verder aan het genieten van hun reis.
    Groetjes Liza

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blij met die mededeling, Liza! Want 't was ook 't eerste dat door ons gedachten schoot toen we het nieuws hoorden van de aardbeving!
      Oef!
      Groetjes,
      Bernard & Hilde

      Verwijderen
    2. oef! dat was even schrikken, maar gelukkig loos alarm.
      Vele waren met onze gedachten bij jullie!
      We kijken ondertussen uit naar het volgende boeiende verslag
      Groetjes
      Lut en Jelle

      Verwijderen
  3. Ondertussen kregen we reeds een sms en mail dat alles ok is. We mogen binnenkort een verslag van hun driedaagse verwachten op de blogspot.
    Groetjes Liza

    BeantwoordenVerwijderen