zaterdag 3 november 2012

YANGON





Spannend om in een beperkte tijd en en qwerty klavier een blog aan te vullen. Zo zal de lay out er misschien  verrassend uit zien???? Het was een heel gedoe om in Birma te geraken omdat we aan de foute luchthaven werden gedropt in Bangkok. Een rit van meer dan een uur terug om in de juiste luchthaven te geraken. Je kan er zeker van zijn, onze zenuwen draaiden op volle toeren. We haalden net op tijd ons vliegtuig. We voelden ons meteen thuis in
het guesthouse. Ons lijveke is zo goed als jet-lag vrij. We moeten wel nog wennen aan de warme 35

gr...een stevige tropische regenbui maakte vandaag al het een en ander goed. Gisteren hebben we de fotogenieke Shwedagon pagode bezocht.We genoten van de sfeer...de super lieve mensen. Iedereen is zo ontzettend lief en aardig. Er hangt in en rond de pagode een speciale, ingetogen sfeer.
Vandaag maakten we, met de lonely planet in de hand, een cityytour-wandeling door het oude stadsdeel van Yangon. We bezochten de lokale markt, dronken een theetje in het  theehuis en konden meegenieten van de stoet met monniken die hun aalmoezen-ronde deden. Na twee dagen zijn



 we al volledig ondergedompeld in het lokale leven hier in Myanmar. Morgen reizen we met de bus verder naar Kinpun.

3 opmerkingen:

  1. 'k Vind 't eigenlijk plezant jullie zo te kunnen volgen... en zelfs een beetje méé van de "spanning" te kunnen genieten! Blij dat jullie nog steeds fysiek oké zijn... houden zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai 'tja 't vliegveld van Moorsele is ook dat niet van Wevelgem hé... "Zelfs van die bijna of regelrechte rampen - op elke reis overkomen die je wel - kun je avonturen maken (Marilyn French)". Die Schewadagon pagode mag er best zijn, en zo blinken hé. Wordt dat daar onderhouden met van die echte koperkuis denken jullie?
    Goede vaart verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Super maatjes,
    het is heerlijk om jullie reisverhalen te lezen en jullie te kunnen volgen op jullie Grote Tocht !
    Door jullie toedoen komen wij (virtueel) op prachtige plaatsen op deze aardbol waar velen van ons nooit zullen geraken. Wat ee prachtig kado !!
    Geniet met volle teugen van jullie avontuur, wij zorgen hier wel voor de rest.
    Groetjes en tot gauw
    Lut en Jelle

    BeantwoordenVerwijderen