vrijdag 7 december 2012

CAMBODJAANSE KUST

 
1 – 6 DEC 2012   SIHANOUKVILE & KOH RONG
 

De komende dagen staan vooral in het teken van genieten van de Cambodjaanse kust. We reizen tot in Sihanoukville dat op 4 uren rijden ligt van Phnom Penh.  Bij aankomst zwiepen we onze rugzakken in het guesthouse en gaan snel plonzen in de zee. Ook dit is vakantie! Midden in de winter kunnen plonzen in de zee. Zaaaalig… We reserveren een boot om morgen te
gaan snorkelen. Om 8 u worden we
opgehaald. Voor een prikje krijgen we een
dag aangeboden met heel veel aangename variatie. Zodra het vaste land uit zicht is kunnen we, bij het eerste eiland, het water in en een uurtje snorkelen. We worden verwittigd om goed uit te kijken  voor  kwallen die hier alom aanwezig zijn en om zeker op te letten voor de zee-egels. Mijn snorkelpret valt letterlijk bijna onmiddellijk in het water. Wij hebben een meisje ontmoet die tegen zo’n kwal zwom en grote, lelijke wonden op haar bil had ! Filip overtuigt me toch om te snorkelen ( volgens hem had dat meisje

 
 




 
gewoon  pech).  De zee-egels liggen diep onder ons en zijn inderdaad geen aanrader om op te stappen: ze zijn zo groot als een voetbal ! Bijzondere diertjes. Het lukt ons om helemaal ontspannen te dobberen op het water, om te genieten van de stilte van de zee. Visjes houden ons gezelschap en tonen zich van hun mooiste gekleurde kant. Onze bootmannen bereiden voor ons, zomaar uit het niets, een heerlijke bbq op het bamboo eiland. Wij blijven in de winters sferen omdat het zand hier zo fijn en wit is als sneeuw.
Het water is helder blauw en er is geen wolkje aan de lucht. We zwemmen in de zee en tjielen in het water. Omdat het

naar meer vraagt kiezen we ervoor om 3 dagen door te brengen op Koh Rong. Dit eiland ligt op 2,5u varen en er is niets van gemotoriseerd verkeer. We verblijven in een bungalow gemaakt uit stro en bamboe. We wanen ons Tarzan en Jane en net als hen maken we een tocht door de jungle. We stappen van het ene kant van het eiland naar het andere. Een dagtocht met steil klimmen, efkes plat en aan de andere kant van het eiland weer steil afdalen.  We zweten ons te pletter, door de hitte en de hoge vochtigheidsgraad in de jungle. We horen heel wat ongekende dierengeluiden. De krekels tjilpen hier heel luid en maken net het lawaai van een ketting-zaag. Zij zijn dan ook onze dagelijkse wekkers. Er vliegen vele mooie vlinders zo groot als mussen.
 
 
 
De tocht is er één om nooit te vergeten, niet alleen om zijn schoonheid maar ook omdat er blijk-baar veel insecten ons lyveke vinden. De dag na onze tocht zitten we vol met insectenbeten. We moeten noodgedwongen naar een apotheek zalf halen want we hebben te veel jeuk. We zijn echt in het paradijs en we kunnen hier heel smakelijk eten. Vis, schaal-dieren, inktvis wordt lekker bereid op de bbq.   Mooie liedjes blijven echter niet lang duren, we zijn na een geslaagde strandvakantie weer klaar om het binnenland in te trekken. Wij klinken er nog eens op en slurpen onze grote kokosnoot leeg.  Deze avond nemen we de sleeper-bus naar Siem Reap.
 

3 opmerkingen:

  1. Dag Filip en Martine ik ben Briek. ik heb zojuist jullie blog gelezen.Ik bedoel een klein stukje. Deed dat spuitje pijn ( Briek bedoelt het prikje uit: 'voor een prikje kregen we een dag aangeboden)? Ik ben jaloers op jullie slaapverblijf. Dat hutje tussen al die bamboe bomen. Wat een mooie foto's. Ik hoop dat jullie insectenbeten geen pijn meer doen.

    Vele groetjes van Briek en een goeie reis verder!

    Dag Filip en Martine,

    wat heerlijk dat jullie hier regelmatig iets posten. Zo hebben wij ook het gevoel dat we een beetje mee op wereldreis zijn. Samen met Briek geniet ik van jullie reisverslagen en droom zo een beetje weg, ver weg van de regen en kou. Jullie stellen het daar blijkbaar goed. Ook hier is alles prima! Basiel is zijn eerste tand verloren en dat was een hele gebeurtenis. Briek ging op weekend met de Chiro en wij zijn aan het organiseren om met zijn allen naar de sneeuw te gaan. Want wij gaan voor het eerst met de hele bende naar de berg in Frankrijk tijdens de kerstvakantie.

    Een dikke knuffel en een ferme pieper vanuit de Hoogstraat in Wevelgem
    groetjes K-trien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Martien en Filip,

    Deze morgen vernomen van Elfie dat jullie een blog hadden. Heb dus vanavond direct jullie blog opgezocht en met succes "gevonden". Amai,zeg, jullie maken een fantastische tijd mee. En zo kan ik ook wat meegenieten. Ik zal jullie nu op de voet volgen zulle, want ik lees graag zo'n spannende ware verhalen !
    Geniet nog verder en vele groetjes,
    Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. super mooie foto's!
    Zon, zee, strand, ... en de jungle :)
    Heel leuk om alles hier mee te beleven.
    Bij deze werkt ook een test.
    en het werkt ook om opmerkingen te geven :)

    geniet maar verder :)
    grtj syl en mikel

    BeantwoordenVerwijderen